Laga mat med mig
Vi börjar kl 18 och brukar vara klar 21.30-22 - litet beroende på hur lång tid matlagningen tar.
Förutom de öppna kvällarna här nedan tar jag även emot dig och dina vänner/ditt företag eller verksamhet när det passar er. Max 6 pers - 8 om ni känner och gillar varandra. Alltid vego, schyssta smaker och gott i glaset.
Kontakta mig i så fall på susanna@notchmatstudio.se så planerar vi tillsammans
5/2 - ramen
Hemligheten med en riktigt god ramen är buljongen. Vi kokar mitt recept från grunden och toppar med smakrik vego och - för er som vill - mina sjukt goda soja- och tepicklade ägg. Med snacks såklart och en riktigt schysst dessert. Perfekt comfort-vintermat.
9/2 - syra och fermentera grönsaker på Notch
tillbringa en söndag hos mig i matstudion och syra grönsaker - världens enklaste matlagning - mjölksyrebakterierna gör jobbet! Vi syrar kål, gör kimchi och litet annat och pratar syrning, vad man ska tänka på och vad som kan gå fel. Du får med dig burkar med goda grejer, kunskap och självförtroende att fortsätta på egen hand med dig hem. Lunch och fika ingår såklart det med.
25/2 - kombinera vego och vin
Hur ska man tänka och varför funkar vissa kombinationer när andra blir pannkaka? Vi utgår från vinet, testar viner med olika karaktär tillsammans med mat, utforskar grundsmaker och aromer och avlutar med en schysst måltid som jag har lagat.
5/3 - wrapkväll
mina smart och goda kombinationer: salt, syrligt, brunch och inte minst umami i en wrap eller två. Och litet gott i glaset såklart.
26/3 - våga laga vego
Hur får man vego att smaka lika mycket och gott som “vanlig” man när man mest lagar köttbaserad? Och måste man alltid kombinera vitt vin till vego? eller har du kört fast i dina gamla vanliga vegorecept och vill komma vidare? Då är detta kvällen för dig.
Sagt av några glada matlagare:
“Vi är ett internationellt team med medlemmar från olika delar av världen och helt klart med blandade matlagningskunskaper. Susanna fångade upp oss klockrent! Alla kunde bidra och det blev gott, trevligt och roligt. En supermysig kväll helt enkelt” Trude Berg, chief brand officer Symetri
Litet praktiskt
Wrapkvällen kostar 550kr/pers - övriga kvällar 1 300kr/pers utom vinprovningen som vi sätter priset på beroende på vinerna. Syrnings-söndagen kostar 1 500kr. Är du student får du alltid 20% rabatt. Minst 3 deltagare för att kvällen ska genomföras. Betalning sker vid bokning eller på plats i studion. Senast 1 vecka före matlagningskvällen kan du avboka och få pengarna tillbaka.
Vill du boka eller bara veta mer? Maila mig susanna@notchmatstidio.se